Rólunk írták

Tanulni menő! – főleg akkor, ha sztárok oktatnak

Két évvel ezelőtt Csetényi Csaba azért találta ki a Videotanár nevű oldalt, mert neki is vannak gyerekei, és azt látta, hogy szükség van valami másra… „A mai gyerekek a virtuális világban rengeteg időt töltenek, és nekünk oda kell mennünk, hogy találkozzunk velük. Egy online oktatáson törtem a fejem, mert azt akartam, hogy a gyerekek valamilyen módon úgy érezzék, hogy tanulni menő, okosnak lenni menő! A másik nagyon fontos szempontom az volt, hogy a szövegértésük is sokkal jobb a gyerekeknek, ha nem csak olvassák, de látják is a tanulnivalót.

Újdonság, hogy ismert emberek is tanítanak

A Videotanár legújabb dobása, hogy sztárok is tanítanak náluk, igaz, csak egy-egy leckét. Cserpes Laura, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Boggie, Novodomszky Éva és Bagi Iván is órát tart, amire mindnyájan hosszú ideig készültek, hogy minden jól menjen.

Nők Lapja Café, 2015. december 18.
Tovább a teljes cikkhez >>>

Tanárnak álltak a sztárok

Oláh Gergő, aki az epika fogalmát ismertette. Cserpes Laura tápanyagokat, táplálkozást, anyagcserét, Kocsis Tibor lírát, Boggie a művészi kifejezésmódok, stíluseszközök funkcióit, Novodomszky Éva ókori görög történelmet, Bagi Iván pedig a tragédia és komédia műfaji meghatározását választotta témájának.

A sztárok így ahhoz a 70 középiskolai tanárhoz és 14 lektorhoz csatlakoztak, akik eddig 850 videót készítettek a diákoknak, mely a Nemzeti Alaptantervet alapul véve.17.000 ellenőrző kérdéssel bővült az utóbbi időben. Így bárki letesztelheti tudását az adott témákban, felkészülhet a számonkérésekre és átnézheti az egyes tananyagok teljes ismeretanyagát. A Videótanár eddig több, mint 1 000 000-ós nézettséggel, és majdnem 17 000 aktív felhasználóval rendelkezik.

Kreatív Online, 2015. december 7.
Tovább a teljes cikkhez >>>

Virtuális tanulmányi versenyt indított a Videotanár

Virtuális tanulmányi verseny indult a Videotanár weboldalon, a vetélkedőn bármely felső tagozatos általános iskolás diák indulhat.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a verseny résztvevői témazáró dolgozatokat írnak, a hónap végén pedig kitölthetnek egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsort, a maratont. A megmérettetés nyolc hónapon keresztül tart, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők…

inforadio.hu, 2015. október 14.
Tovább a teljes cikkhez >>>

Tanárnak álltak a sztárok!

HOT! magazin, 2016. január

Tanárnak álltak

Fanny magazin, 2015.december 2.

Tanár néninek állt Cserpes Laura

Epizód magazin, 2015.december 2.

Az összes sajtómegjelenés listája

Kik vagyunk

 • Csetényi Csaba
  Csetényi Csaba
  Alapító
 • Szarka Zsuzsanna
  Szarka Zsuzsanna
  Projekt
 • Vendler Balázs
  Vendler Balázs
  Gamification & IT
 • Sebestyén Zita
  Sebestyén Zita
  Közösség
 • Altschach László
  Altschach László
  Szöveg